Selecteer een pagina

Streetball 079 Zoetermeer

Wie zijn wij?

Zoebas heeft samen met Sportief Besteed de Sportimpuls-interventie City Streetball van de Nederlandse Basketbal Bond binnen gehaald! In 2014 waren er ook kleinschalige toernooien op pleintjes, was er in 2016 een 3X3 toernooi in de Oosterpoort en afgelopen zomer activiteiten op 2 pleinen. Het project “Zoebas City Streetball” geeft het bestaande platform Streetball 079 een kans om te groeien.

Met het project verplaatst de basketbalsport vanuit de vier muren van de zaal naar de openbare ruimte en biedt daarmee jongeren uit drie geselecteerde buurten in Zoetermeer in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar de kans te sporten in zijn of haar eigen buurt. Hiermee komen jongeren structureel in beweging door middel van laagdrempelig aanbod op bestaande basketbalpleintjes in de wijk.

Daarnaast focust de interventie en dit project zich op jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar die dreigen uit te stromen uit de vereniging. Streetball 079 biedt deze jongeren een laagdrempelig alternatief in de wijk.

 

Onze trainers

Arthur van Hek

Wat vind jij zo mooi aan het streetball079 project? 

“Dat kinderen kunnen sporten in team verband en dat ze daarnaast nog meer leren dan alleen basketballen, waaronder respectvol met elkaar gaan etc. “

Yannick Blitterswijk

Waarom geef jij les bij streetball 079? 

“Ik geef les bij streetball079 omdat ik zelf basketbal heel leuk vind en het liefst iedereen kennis laten maken met basketbal.”

Noor de Frel

Waarom geef jij les bij streetball 079? 

“Ik vind het leuk om kinderen iets te leren, al is het basketbal of andere dingen zoals sociale vaardigheden en over andere onderwerpen.”

Galdino Haimé

Waarom geef jij les bij streetball 079

Ik vind streetball 079 een geweldig initiatief, waarbij wij kinderen op structurele wijze bereiken en laten sporten met een basketbal als middel! De structurele aanwezigheid en zichtbaarheid op de basketbal velden, zorgt voor meer veiligheid en verbinding tussen de kinderen en ouders. Als hoofdtrainer en coördinator van het project kan ik mijn liefde en passie voor basketball volledig kwijt in het project!

Jeanine Lorié

Wat vind jij zo mooi aan het streetball079 project? 

“Het mooiste aan streetball079 vind ik dat het geheel vrijwillig is voor de kinderen om mee te doen. Dat het een leuke opstap is voorspelen bij een vereniging en dat die kids zich veilig en vertrouwd voelen om lekker een paar uurtjes hun ding te doen.”

Cliff Martens

Waarom geef jij les bij streetball 079? 

 “Ik geef training bij streetball079 omdat ik het project een heel mooi project vind, daarnaast kan ik mijn passie voor basketball heel goed kwijt in het project door mijn kennis door te geven aan de deelnemers.”

Ijen van Hek

Waarom geef jij les bij Streetball079? 

“Ik geef les bij Streetball079 omdat ik het super leuk vind om kinderen en jongeren training te geven en op een creatieve manier en ze daardoor iets bij te leren op het gebied van Basketball skills maar ook sociale skills en respect bij te leren.”

Brend Schaafsma

Waarom geef jij les bij streetball 079? 

ik geef les bij streetball omdat ik lesgeven leuk vind en basketball leuk vind. Streetball geeft mij een kans deze twee dingen te combineren en geeft mij een platform om mijn passie voor basketball over te dragen aan een hele grote groep jongeren en kinderen

Vragen? Mail ons!

Kom jij ook sporten?

We bieden in Buythenwegh, Meerzicht en Driemanspolder activiteiten. Met slecht weer zullen er sportzaaltjes beschikbaar zijn, maar zolang het niet regent vinden alles trainingen buiten plaats.